onsdag 7. november 2012

Grøtdalstindane, 1331moh

Ligger nord-vest for Sæbø, og ser alpint nokk ut når det er så tidlig som den 29.10.12! Vi parkerte bilen ved eit lite gult hus ( dette var greit for eigaren, såframt vi parkerte ute av vegen for han og traktoren!) for så følgja vegen vestover inn til "Heimsætra". for så å gå opp i "Kalvedalen" dette var eit lite feiltrinn sidan det å komma tilbake inn på den tenkte ruta langs vestryggen  på grøtdalstinden kosta ein del tid. Man bør gå opp FØR det eine store granfeltet, noko som kan virka kronglete men alternativet er verre.

på grunn av vår lille omveg rakk vi ikkje toppen. sidan den ikkje var kjørbar riktig enda, og ville krevd at vi tok av oss skia. nedturen tok vi direkte ned. enkelte sleit med bjørkeskogens luner. andre, ikkje fult så mye.

vi gjorde ei vurdering av snølag, men det var eit lag, som gjekk ned til stein.Vi vurderte terrenget ned så kupert at utglidning var lite truleg. dette til tross. terrenget er 25+ i den ønska nedkjøyringa, så man bør ta hensyn til dette seinare i året.

fin tur, og et bra fjell for skikjøring. den har moglegheita for bratt nedkjøyring til aust, og ei mindre bratt til vest. den snillaste er likeframt i sydleg retning. Anbefales!

nedenfor er et utvalg av bilder, takk til Kristian for noen av bildene!



 
Foto: Kristian S. Hanisch



 

  
Foto: Kristian S. Hanisch

 
Foto: Maria


Foto: Kristian S. Hanisch

Foto: Kristian S. Hanisch 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar